Περιγραφή
Συνταγή του Κωνσταντίνου Τάση. Ζουμερά και πεντανόστιμα κομμάτια από ψαρονέφρι!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό ψαρονέφρι
► 200 γρ. βούτυρο
► αλάτι
► πιπέρι
► 1 ποτήρι λευκό κρασί
► 500 ml κρέμα γάλακτος
► 100 γρ. παρμέζανα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίζουμε 3-4 φέτες ψωμί του τοστ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το κρέας πάνω στο φρυγαρισμένο ψωμί, η κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα ριζότο μανιταριών.
Συνταγή του Κωνσταντίνου Τάση. Ζουμερά και πεντανόστιμα κομμάτια από ψαρονέφρι!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό ψαρονέφρι
► 200 γρ. βούτυρο
► αλάτι
► πιπέρι
► 1 ποτήρι λευκό κρασί
► 500 ml κρέμα γάλακτος
► 100 γρ. παρμέζανα
Πώς το κάνουμε:
- Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κομμάτια από το ψαρονέφρι, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Αφού ροδίζουν (δεν χρειάζονται πολύ ώρα) τα αφαιρούμε από το σκεύος και σβήνουμε την σάλτσα που έμεινε στο σκεύος μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα χοιρινά μενταγιόν με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίζουμε 3-4 φέτες ψωμί του τοστ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το κρέας πάνω στο φρυγαρισμένο ψωμί, η κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα ριζότο μανιταριών.