Social Icons

Facebook



Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας

Περιγραφή

Συνταγή του Κωνσταντίνου Τάση. Ζουμερά και πεντανόστιμα κομμάτια από ψαρονέφρι!














Τι χρειαζόμαστε:

► 1 κιλό ψαρονέφρι 
► 200 γρ. βούτυρο
► αλάτι
► πιπέρι
► 1 ποτήρι λευκό κρασί
► 500 ml κρέμα γάλακτος
► 100 γρ. παρμέζανα




Πώς το κάνουμε:
  1.  Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κομμάτια από το ψαρονέφρι, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
  2. Αφού ροδίζουν (δεν χρειάζονται πολύ ώρα) τα αφαιρούμε από το σκεύος και σβήνουμε την σάλτσα που έμεινε στο σκεύος μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε τα χοιρινά μενταγιόν με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Λίγα μυστικά ακόμα:

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίζουμε 3-4 φέτες ψωμί του τοστ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το κρέας πάνω στο φρυγαρισμένο ψωμί, η κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα ριζότο μανιταριών. 


 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate