Περιγραφή
Τι χρειαζόμαστε:
► ½ κιλό αρμπόριο ή καρναρόλι
► 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
► 2 κύβους ζωμούς κότας
► 1 λίτρο νερό
► 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
► 250 ml κρασί λευκό ξηρό
► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
► 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
► 2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες
► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
► ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Τι χρειαζόμαστε:
► ½ κιλό αρμπόριο ή καρναρόλι
► 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
► 2 κύβους ζωμούς κότας
► 1 λίτρο νερό
► 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
► 250 ml κρασί λευκό ξηρό
► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
► 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
► 2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες
► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
► ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Μουσκεύουμε το ρύζο για 20 λεπτά και το σουρώνουμε.
- Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους ζωμού κότας.
- Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε την μαργαρίνη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
- Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα της μαργαρίνης που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο.
- Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.