Social Icons

Facebook



Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ριζότο με σοτέ κομμάτια κοτόπουλου και μανιτάρια

Περιγραφή


















Τι χρειαζόμαστε:

► ½ κιλό αρμπόριο ή καρναρόλι
► 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
► 2 κύβους ζωμούς κότας
► 1 λίτρο νερό 
► 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
►  250 ml κρασί λευκό ξηρό
► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
► 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
► 2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες
► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
► ανάλογο αλάτι και πιπέρι




Πώς το κάνουμε:
  1.  Μουσκεύουμε το ρύζο για 20 λεπτά και το σουρώνουμε.
  2. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους ζωμού κότας.
  3. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε την μαργαρίνη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
  5. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  6. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα της μαργαρίνης που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο.
  8. Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate