Social Icons

Facebook



Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ντοματόρυζο με λιαστές ντομάτες

Περιγραφή

Προετοιμασία 15' - Μαγείρεμα 25' περίπου.









 


Τι χρειαζόμαστε:

► 350 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
► 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 150 γρ. απάκι Κρήτης κομμένο σε μικρά κομμάτια
► 150 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης θρυματισμένη
► αλάτι 
► πιπέρι
► 50 ml ελαιόλαδο
► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 200 ml λευκό κρασί
► 400 ml ζωμό κότας




Πώς το κάνουμε:
  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Το σοτάρουμε και αυτό ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
  4. Με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο μέχρι να βράσει το ρύζι.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το απάκι και την ξινομυζήθρα.



Λίγα μυστικά ακόμα:

Ο ζωμός περιμένουμε να απορροφηθεί από το ρύζι και μετά προσθέτπυμε την επόμενη δόση ζωμού. 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate