Περιγραφή
Προετοιμασία 15' - Μαγείρεμα 25' περίπου.
Τι χρειαζόμαστε:
► 350 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
► 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 150 γρ. απάκι Κρήτης κομμένο σε μικρά κομμάτια
► 150 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης θρυματισμένη
► αλάτι
► πιπέρι
► 50 ml ελαιόλαδο
► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 200 ml λευκό κρασί
► 400 ml ζωμό κότας
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Ο ζωμός περιμένουμε να απορροφηθεί από το ρύζι και μετά προσθέτπυμε την επόμενη δόση ζωμού.
Προετοιμασία 15' - Μαγείρεμα 25' περίπου.
Τι χρειαζόμαστε:
► 350 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
► 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 150 γρ. απάκι Κρήτης κομμένο σε μικρά κομμάτια
► 150 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης θρυματισμένη
► αλάτι
► πιπέρι
► 50 ml ελαιόλαδο
► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 200 ml λευκό κρασί
► 400 ml ζωμό κότας
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Το σοτάρουμε και αυτό ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
- Με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το απάκι και την ξινομυζήθρα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Ο ζωμός περιμένουμε να απορροφηθεί από το ρύζι και μετά προσθέτπυμε την επόμενη δόση ζωμού.