Περιγραφή
Ένα υπέροχο και εύκολο πιάτο που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κρητικές.
Τι χρειαζόμαστε:
► 12 μεγάλες γαρίδες
► 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
► 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
► 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
► 1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
► 4 κούπες ζωμό λαχανικών
► 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
► ελαιόλαδο
► αλάτι/πιπέρι
Πώς το κανουμε:
Το σχόλιο του/της διαιτολόγου:
Οι γαρίδες και τα λοιπά θαλασσινά περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και έχουν λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη.
Ένα υπέροχο και εύκολο πιάτο που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κρητικές.
Τι χρειαζόμαστε:
► 12 μεγάλες γαρίδες
► 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
► 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
► 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
► 1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
► 4 κούπες ζωμό λαχανικών
► 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
► ελαιόλαδο
► αλάτι/πιπέρι
Πώς το κανουμε:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό λαχανικών.
- Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβίξει τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το σχόλιο του/της διαιτολόγου:
Οι γαρίδες και τα λοιπά θαλασσινά περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και έχουν λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη.