Social Icons

Facebook



Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ριζότο με σαφράν

Περιγραφή

Απλά υπέροχο!!!

















Τι χρειαζόμαστε:

► 450 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 1.5 λίτρο ζωμό κότας
► 150 γρ. άσπρο κρασί
► 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
► ½ γρ. σαφράν σε σκόνη
► 1 κρεμμύδι
► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
► 100 γρ. βούτυρο





Πώς το κάνουμε:
  1. Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύετε το σαφράν, αφήνοντας το για 10 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το μισό βούτυρο. Ροδίζετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  3. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά προσέχοντας να μην αρπάξει. Προσθέτετε το κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε 200 ml από το ζωμό και το νερό όπου έχετε διαλύσει το σαφράν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  5. Αδειάζετε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνετε σε δόσεις τον υπόλοιπο ζωμό της κότας. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο. 


 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate