Περιγραφή
Απλά υπέροχο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
► 450 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 1.5 λίτρο ζωμό κότας
► 150 γρ. άσπρο κρασί
► 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
► ½ γρ. σαφράν σε σκόνη
► 1 κρεμμύδι
► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
► 100 γρ. βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
Απλά υπέροχο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
► 450 γρ. ρύζι αρμπόριο
► 1.5 λίτρο ζωμό κότας
► 150 γρ. άσπρο κρασί
► 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
► ½ γρ. σαφράν σε σκόνη
► 1 κρεμμύδι
► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
► 100 γρ. βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύετε το σαφράν, αφήνοντας το για 10 λεπτά.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το μισό βούτυρο. Ροδίζετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά προσέχοντας να μην αρπάξει. Προσθέτετε το κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε 200 ml από το ζωμό και το νερό όπου έχετε διαλύσει το σαφράν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Αδειάζετε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνετε σε δόσεις τον υπόλοιπο ζωμό της κότας. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο.