Περιγραφή
Βρήκα αυτή τη συνταγή για αλμυρά muffins και μου φάνηκε πολύ ωραία οπότε όπως πάντα είπα να την μοιραστώ μαζί σας!
Τι χρειαζόμαστε:
Συστατικά 1:
Βρήκα αυτή τη συνταγή για αλμυρά muffins και μου φάνηκε πολύ ωραία οπότε όπως πάντα είπα να την μοιραστώ μαζί σας!
Τι χρειαζόμαστε:
Συστατικά 1:
► 1 φλυτζάνι πουρέ κολοκύθας
► ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
► 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
► 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
► 100 γρ. φέτα κομμενη σε κύβους (μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομ-
μένες ελιές ή ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα)
► ½ φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
► ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού (μπορείτε αντί βασιλικό να δοκιμάσετε
ψιλοκομμένο κόλιανδρο, δυόσμο ή μαϊντανό).
► 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Συστατικά 2:
► ½ φλιτζάνι αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι φαγόπυρου για πιο υγιεινό ή
οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκίας σας).
► 1½ φλιτζάνι βρασμένη κινόα (μπορείτε αντί για κινόα να χρησιμοποιήσετε καστανό
ρύζι).
► 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσποροι ωμοί
► 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
► 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα συστατικά 1.
- Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, συνδυάστε συστατικά 2.
- Ανακατεύουμε τα συστατικά 1 και 2.
- Βάζουμε τα muffins μας στις θήκες.
- Ψήστε για 25-30 λεπτά (ελέγχουμε με την μύτη ενός μαχαιριού να δούμε αν έχουν γίνει μέσα). Έτοιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Για εσάς που σας αρέσουν οι πιο extreme γεύσεις μπορείτε να περιχύσετε τα muffins σας με μέλι. Κάνει εξαιρετική αντίθεση γλυκού-αλμυρού ειδικά με τη φέτα.