Social Icons

Facebook



Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Muffins με κολοκύθα και φέτα

Περιγραφή

Βρήκα αυτή τη συνταγή για αλμυρά muffins και μου φάνηκε πολύ ωραία οπότε όπως πάντα είπα να την μοιραστώ μαζί σας!














 

Τι χρειαζόμαστε:

Συστατικά 1:

► 1 φλυτζάνι πουρέ κολοκύθας
► ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
► 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
► 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
► 100 γρ. φέτα κομμενη σε κύβους (μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομ-
     μένες ελιές ή ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα)
► ½ φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
► ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού (μπορείτε αντί βασιλικό να δοκιμάσετε
     ψιλοκομμένο κόλιανδρο, δυόσμο ή μαϊντανό).
► 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο



Συστατικά 2:

► ½ φλιτζάνι αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι φαγόπυρου για πιο υγιεινό ή
     οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκίας σας).
► 1½ φλιτζάνι βρασμένη κινόα (μπορείτε αντί για κινόα να χρησιμοποιήσετε καστανό
     ρύζι).
► 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσποροι ωμοί
► 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
► 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 




Πώς το κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα συστατικά 1.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, συνδυάστε συστατικά 2.
  4. Ανακατεύουμε τα συστατικά 1 και 2.
  5. Βάζουμε τα muffins μας στις θήκες.
  6. Ψήστε για 25-30 λεπτά (ελέγχουμε με την μύτη ενός μαχαιριού να δούμε αν έχουν γίνει μέσα). Έτοιμα!




Λίγα μυστικά ακόμα:

Για εσάς που σας αρέσουν οι πιο extreme γεύσεις μπορείτε να περιχύσετε τα muffins σας με μέλι. Κάνει εξαιρετική αντίθεση γλυκού-αλμυρού ειδικά με τη φέτα.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate