Social Icons

Facebook



Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Muffins με μπέικον και τριμμένο parmigiano

Περιγραφή












  


Τι χρειαζόμαστε:

► 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
► 100 γρ. καπνιστό μπέικον
► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
► 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► 1 κ.σ baking powder
► 1 τσιμπιά αλάτι
► 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 2 αυγά
► 250 ml γάλα
► 125 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
► 50 γρ. (4 κ.σ. φουσκωτές-φουσκωτές) τριμμένο τυρί parmigiano
► 2 κ.σ. (επιπλέον) τριμμένο τυρί parmigiano για πασπάλισμα της επιφάνειας των muffins.





Πώς το κάνουμε:
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον ΣΚΕΤΟ και το σοτάρουμε λίγο, στο ίδιο του το λίπος και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, να πάρει χρωματάκι (3 λεπτά, περίπου).
  2. Όταν το τηγάνι έχει πια ... λιπανθεί καλά, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε ακόμη λίγο την ένταση στην εστία (στο χαμηλό) και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, να μαλακώσουν. Το μπέικον ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει τραγανό, γι' αυτό προσέχετε την ένταση της φωτιάς (και πάλι, 3 με 4 λεπτά).
  3. (Θα σας πρότεινα να ρίξετε εδώ, στο τηγάνι, και τα κοτσονάκια του μαϊντανού, πολύ-πολύ ψιλοκομμένα, να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι).
  4. Την ίδια ώρα, ρίχνουμε σε ένα πρώτο μπολ όλα τα στεγνά υλικά, συμπεριλαμβανομένου και του μαϊντανού, προσοχή μόνο να είναι ΟΛΟστεγνος!!! (το αλεύρι καλύτερα να είναι κοσκινισμένο, μαζί με το baking powder).
  5. Και σε ένα δεύτερο (μεγαλύτερο αυτό, επειδή θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει όλα τα υλικά) εκείνα που έχουν υγρασία (συμπεριλαμβανομένου και του λιωμένου βουτύρου). Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Όταν πλέον είναι έτοιμο το μπέικον, το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο δεύτερο μπολ και ξανα-ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί (ανακατεύεται πολύ καλύτερα εδώ, απ΄ότι εάν το ρίχναμε στο μπολ με τα στεγνά υλικά).
  8. Βουτυρώνουμε 12 φόρμες για muffin, να είναι έτοιμες να ¨υποδεχθούν¨ τη ζύμη που θα ολοκληρώσουμε στο επόμενο βήμα. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, για ευκολία στη μεταφορά τους (όλες μαζί) αλλά και για να συγκρατήσει την όποια ζύμη τυχόν χυθεί φουσκώνοντας (για να μην λερώσουμε τον φούρνο). 
  9. Δίνουμε ένα τελευταίο, καλό, ανακάτεμα σε κάθε ένα από τα χωριστά υλικά.
  10. Και αδειάζουμε τα στεγνά υλικά, μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.
  11. Λίγες κινήσεις, δυνατό ανακάτεμα, να μη ξεχασθείτε και ανακατεύετε πολλή ώρα, όσο λιγότερο έρθει σε επαφή το baking powder με υγρά, πριν μπει στο φούρνο, τόσο καλύτερα.
  12. Μοιράζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες φόρμες, φθάνοντας μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Χρειάσθηκαν μεγάλες φόρμες (είναι χωριτικότητας 130 ml) για τις ποσότητες των υλικών που αναφέρονται.
  13. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμη τριμμένο parmigiano.
  14. Και βάζουμε το ταψί με τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210° βαθμούς.
  15. Ψήνουμε για 20 λεπτά, περίπου (μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό τους).
  16. Σερβίρονται ζεστά αλλά όχι καυτά.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate