Περιγραφή
Αλμυρά Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ με ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα Muffins:
► 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► 2.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
► 1 ψητή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
► 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
► 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 180 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
► 130 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
► 1-2 αυγά
► 130 γρ. φέτα τριμμένη
► φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ:
► 180 γρ. ανθότυρο
► 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
► 1 μεγάλη ντομάτα (μόνο σάρκα)
► 80 γρ. μαγιονέζα
► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
► 3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
► 1 σκελίδα σκόρδο
►αλάτι
Πώς το κάνουμε:
Αλμυρά Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ με ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα Muffins:
► 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► 2.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
► 1 ψητή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
► 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
► 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 180 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
► 130 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
► 1-2 αυγά
► 130 γρ. φέτα τριμμένη
► φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ:
► 180 γρ. ανθότυρο
► 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
► 1 μεγάλη ντομάτα (μόνο σάρκα)
► 80 γρ. μαγιονέζα
► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
► 3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
► 1 σκελίδα σκόρδο
►αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Για τα Muffins, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° βαθμούς.
- Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε.
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε τριμμένη φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να βγει στεγνό μαχαίρι.
- Για το ντιπ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και πολτοποιούμε.