Social Icons

Facebook



Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ

Περιγραφή

Αλμυρά Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ με ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό. 
































Τι χρειαζόμαστε:

Για τα Muffins:

► 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► 2.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
► 1 ψητή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
► 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
► 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
► 180 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
► 130 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
► 1-2 αυγά
► 130 γρ. φέτα τριμμένη
► φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Για το ντιπ:

► 180 γρ. ανθότυρο
► 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
► 1 μεγάλη ντομάτα (μόνο σάρκα)
► 80 γρ. μαγιονέζα
► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
► 3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
► 1 σκελίδα σκόρδο
►αλάτι





Πώς το κάνουμε:

  1. Για τα Muffins, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° βαθμούς.
  2. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε.
  3. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό.
  5. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  6. Κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  7. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε τριμμένη φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να βγει στεγνό μαχαίρι.
  9. Για το ντιπ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και πολτοποιούμε.

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate