Περιγραφή
Συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Τάση. Ένα πεντανόστιμο ριζότο!!
Τι χρειαζόμαστε:
► 500 γρ. ρύζι Αρμπόριο (ή άλλο ρύζι για ριζότο)
► 500 γρ. διάφορα μανιτάρια
► 1 κρεμμύδι
► 3 σκελίδες σκόρδο
► 1 ποτήρι λευκό κρασί
► αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
► 1500 ml περίπου ζωμό κοτόπουλου
► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
► 300 γρ. βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Η ποσότητα των μανιταριών καθώς και το είδος τους είναι θέμα γούστου. Εάν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα τους.
Εάν σας περισσέψει ριζότο, δεν μπορείτε να το ξαναζεστάνετε και να το σερβίρετε ξανά. Μπορείτε όμως να πλάσετε κεφτέδες ριζότου, να βάλετε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί, να περάσετε τα κεφτεδάκια από αλεύρι και να τα τηγανίσετε.
Στη φωτογραφία το ριζότο συνοδεύει χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας (σύντομα κοντά σας).
Συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Τάση. Ένα πεντανόστιμο ριζότο!!
Τι χρειαζόμαστε:
► 500 γρ. ρύζι Αρμπόριο (ή άλλο ρύζι για ριζότο)
► 500 γρ. διάφορα μανιτάρια
► 1 κρεμμύδι
► 3 σκελίδες σκόρδο
► 1 ποτήρι λευκό κρασί
► αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
► 1500 ml περίπου ζωμό κοτόπουλου
► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
► 300 γρ. βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο και τα σοτάρουμε.
- Αφού μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί.
- Έχουμε δίπλα σε άλλη κατσαρολίτσα το ζωμό μας, που πρέπει να είναι καυτός. Αρχίζουμε και ρίχνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πιει το ζωμό και ρίχνουμε την επόμενη κουτάλα ζωμού. Το κάνουμε αυτό μέχρι να γίνει το ρύζι μας και να χυλώσει. Προσοχή, πρέπει να κρατάει λίγο, δεν το θέλουμε λαπά...
- Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά να λιώσει το βούτυρο και να πάει παντού.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
- Το ριζότο μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Η ποσότητα των μανιταριών καθώς και το είδος τους είναι θέμα γούστου. Εάν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα τους.
Εάν σας περισσέψει ριζότο, δεν μπορείτε να το ξαναζεστάνετε και να το σερβίρετε ξανά. Μπορείτε όμως να πλάσετε κεφτέδες ριζότου, να βάλετε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί, να περάσετε τα κεφτεδάκια από αλεύρι και να τα τηγανίσετε.
Στη φωτογραφία το ριζότο συνοδεύει χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας (σύντομα κοντά σας).