Περιγραφή
Ένα ελαφρύ πιάτο κατάλληλο για μπουφέ!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 πακέτα αγριόρυζο
► 1 ματσάκι μαϊντανό
► 1 ματσάκι άνηθο
► 1 μπωλ αρακά σωταρισμένο ή βρασμένο
► ½ μπωλάκι σταφίδες μαύρες
► ½ πιπεριά κίτρινη
► ½ πιπεριά κόκκινη
► ½ πιπεριά πορτοκαλί
► αλάτι
► πιπέρι
Για τη σος βινεγκρέτ:
► 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κανονική
► ελάχιστη καυτερή μουστάρδα ντιζόν
► 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
► 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
► 1 φλυτζάνι λάδι (ή και λιγότερο)
► αλάτι
►πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Ένα ελαφρύ πιάτο κατάλληλο για μπουφέ!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 πακέτα αγριόρυζο
► 1 ματσάκι μαϊντανό
► 1 ματσάκι άνηθο
► 1 μπωλ αρακά σωταρισμένο ή βρασμένο
► ½ μπωλάκι σταφίδες μαύρες
► ½ πιπεριά κίτρινη
► ½ πιπεριά κόκκινη
► ½ πιπεριά πορτοκαλί
► αλάτι
► πιπέρι
Για τη σος βινεγκρέτ:
► 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κανονική
► ελάχιστη καυτερή μουστάρδα ντιζόν
► 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
► 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
► 1 φλυτζάνι λάδι (ή και λιγότερο)
► αλάτι
►πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το αγριόρυζο σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στη συσκευασία. Πάντα πρέπει να το δοκιμάζουμε γιατί τυχαίνει αρκετές φορές να απαιτείται παραπάνω χρόνος.
- Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε αν τυχόν έχει μείνει νερό.
- Έτσι όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Όταν είναι τελείως κρύο προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα προσθέτοντας παράλληλα αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μπαλσάμικο, λάδι ή μουστάρδα, ανάλογα με το τι γεύση θέλουμε εμείς να έχει.
- Αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.