Social Icons

Facebook



Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Αγριόρυζο

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ πιάτο κατάλληλο για μπουφέ!














 


Τι χρειαζόμαστε:

► 1 πακέτα αγριόρυζο
► 1 ματσάκι μαϊντανό
► 1 ματσάκι άνηθο
► 1 μπωλ αρακά σωταρισμένο ή βρασμένο
► ½ μπωλάκι σταφίδες μαύρες
► ½ πιπεριά κίτρινη
► ½ πιπεριά κόκκινη
► ½ πιπεριά πορτοκαλί
► αλάτι
► πιπέρι

Για τη σος βινεγκρέτ: 

► 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κανονική
► ελάχιστη καυτερή μουστάρδα ντιζόν
► 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
► 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
► 1 φλυτζάνι λάδι (ή και λιγότερο)
αλάτι 
►πιπέρι




Πώς το κάνουμε:
  1. Βράζουμε το αγριόρυζο σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στη συσκευασία. Πάντα πρέπει να το δοκιμάζουμε γιατί τυχαίνει αρκετές φορές να απαιτείται παραπάνω χρόνος.
  2. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε αν τυχόν έχει μείνει νερό.
  3. Έτσι όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει. 
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  5. Όταν είναι τελείως κρύο προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα προσθέτοντας παράλληλα αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μπαλσάμικο, λάδι ή μουστάρδα, ανάλογα με το τι γεύση θέλουμε εμείς να έχει.
  7. Αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.
   
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate