Social Icons

Facebook



Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Συκωτάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και άγριο ρύζι

Περιγραφή

Σε 45 λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα θυμίζει γκουρμέ εστιατόριο! Λέμε τώρα! :)












 



Τι χρειαζόμαστε:

► 1 κιλό συκωτάκι 
► ½ κιλό άγριο ρύζι
► 4 φρέσκα μανιτάρια
► 2 μεγάλα κρεμμύδια
► 2 σκελίδες σκόρδο
► ελαιόλαδο
► αλάτι, πιπέρι
► 2 σφηνάκια βαλσάμικο ξύδι
► 1 κ.γ. ζάχαρη





Πώς το κάνουμε:
  1. Φτιάχνετε το ρύζι όπως το πιλάφι 1 μέρος ρύζι, 2 μέρη νερό, αλάτι, πιπέρι. Εγώ συνηθίζω να καίω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω το ρύζι και μετά προσθέτω το χλιαρό νερό.
  2. Στο μεταξύ έχω κόψει τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο, τα σοτάρω και μόλις μαραθούν καλά προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύδι, παίρνουν μια βράση και τα αποσύρω απ'τη φωτιά.
  3. Τσιγαρίζω το σκόρδο, ρίχνω τα μανιτάριαχοντροκομμένα και όταν είναι έτοιμα τα βγάζω και τηγανίζω το συκωτάκι στο ίδιο λάδι, προσέχω όμως να είναι αφράτο να μην ξεραθεί πολύ.
  4. Σερβίρω το ρύζι, από πάνω τα μανιτάρια και το συκωτάκι κι από πάνω τα κρεμμύδια.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate