Περιγραφή
Σε 45 λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα θυμίζει γκουρμέ εστιατόριο! Λέμε τώρα! :)
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό συκωτάκι
► ½ κιλό άγριο ρύζι
► 4 φρέσκα μανιτάρια
► 2 μεγάλα κρεμμύδια
► 2 σκελίδες σκόρδο
► ελαιόλαδο
► αλάτι, πιπέρι
► 2 σφηνάκια βαλσάμικο ξύδι
► 1 κ.γ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Σε 45 λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα θυμίζει γκουρμέ εστιατόριο! Λέμε τώρα! :)
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό συκωτάκι
► ½ κιλό άγριο ρύζι
► 4 φρέσκα μανιτάρια
► 2 μεγάλα κρεμμύδια
► 2 σκελίδες σκόρδο
► ελαιόλαδο
► αλάτι, πιπέρι
► 2 σφηνάκια βαλσάμικο ξύδι
► 1 κ.γ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Φτιάχνετε το ρύζι όπως το πιλάφι 1 μέρος ρύζι, 2 μέρη νερό, αλάτι, πιπέρι. Εγώ συνηθίζω να καίω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω το ρύζι και μετά προσθέτω το χλιαρό νερό.
- Στο μεταξύ έχω κόψει τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο, τα σοτάρω και μόλις μαραθούν καλά προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύδι, παίρνουν μια βράση και τα αποσύρω απ'τη φωτιά.
- Τσιγαρίζω το σκόρδο, ρίχνω τα μανιτάριαχοντροκομμένα και όταν είναι έτοιμα τα βγάζω και τηγανίζω το συκωτάκι στο ίδιο λάδι, προσέχω όμως να είναι αφράτο να μην ξεραθεί πολύ.
- Σερβίρω το ρύζι, από πάνω τα μανιτάρια και το συκωτάκι κι από πάνω τα κρεμμύδια.