Περιγραφή
Τι χρειαζόμαστε:
► 600γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
► λίγο λάδι
► 1 κρεμμύδι
► πιπέρι, αλάτι
► 1 ποτήρι κρασί
► 1½ φλυτζάνι άγριο ρύζι
► 1 φρέσκια ντομάτα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μερικοί το άγριο ρύζι το μουλιάζουν. Γίνεται κι έτσι. Φυσικά γίνεται και με απλό ρύζι μπόνετ γιατί πρέπει να είναι σπυρωτό. Το καλαμάρι καλύτερα να είναι φρέσκο και όχι παραψημένο.
Το σχόλιο του/της διαιτολόγου:
Ένα πιάτο πλούσιο σε σελήνιο και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά.
Διατροφή χωρίς γλουτένη:
Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, για να είστε βέβαιοι πως είναι ελεύθερα γλουτένης.
Τι χρειαζόμαστε:
► 600γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
► λίγο λάδι
► 1 κρεμμύδι
► πιπέρι, αλάτι
► 1 ποτήρι κρασί
► 1½ φλυτζάνι άγριο ρύζι
► 1 φρέσκια ντομάτα
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα καλαμαράκια και ρίχνουμε κατευθείαν το πιπέρι.
- Σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί ανακατεύουμε και όταν εξατμιστεί το αλκόολ, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν τα καλαμαράκια.
- Μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι με ανάλογο νερό 1 προς 2. Ένα μέρος ρύζι, δύο μέρη νερό, υπολογίζοντας όλα τα ζουμιά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και στη μέση του ψησίματος του ρυζιού ρίχνουμε και την ντομάτα κομμένη σε κομμάτια.
- Το ρύζι κάνει να βράσει περίπου 20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μερικοί το άγριο ρύζι το μουλιάζουν. Γίνεται κι έτσι. Φυσικά γίνεται και με απλό ρύζι μπόνετ γιατί πρέπει να είναι σπυρωτό. Το καλαμάρι καλύτερα να είναι φρέσκο και όχι παραψημένο.
Το σχόλιο του/της διαιτολόγου:
Ένα πιάτο πλούσιο σε σελήνιο και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά.
Διατροφή χωρίς γλουτένη:
Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, για να είστε βέβαιοι πως είναι ελεύθερα γλουτένης.