Social Icons

Facebook



Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

Περιγραφή

Ένα απλό παραδοσιακά φτιαγμένο φαγητό.
















Τι χρειαζόμαστε:

► 1 λάχανο μέτριο
► 500γρ. κιμά
► 2 φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα
► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
► 1 κρεμμύδι ξερό
► μαϊντανό
► άνηθο
► λάδι
► αλάτι
► πιπέρι
► 2 αυγά φρέσκα
► 1 λεμόνι
► 1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)



Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.








2) Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.








3) Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.









4) Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τους ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τους βράσετε σε κατσαρόλα απλή τους βάζετε ένα πιατάκι από επάνω για να μη χαλάσουν τι σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.





5) Μόλις είναι έτοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιο πηχτό ζουμάκι βάζουμε το κόρν φλάουρ.








6) Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.












Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε τους ντολμάδες έτσι όπως τους έκαναν οι γιαγιάδες μας με απλό παραδοσιακό τρόπο.

Καλή επιτυχία!
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate