Social Icons

Facebook



Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αλμυρά κουλουράκια...κατά λάθος

Περιγραφή

Χθες ξεκίνησα να φτιάξω κουλουράκια βανίλιας... αλλά πάνω στη βιασύνη μου έκανα ένα λάθος που απέβη μοιραίο. Αντί για βανίλια, έριξα ένα φακελάκι μίγμα μυρωδικών κρεμμύδι και άνηθος! Κι έτσι τα κουλουράκια απέκτησαν και γραβιέρα κι έγιναν αλμυρά!


















 


Τι χρειαζόμαστε:

► 400 γραμμάρια μαργαρίνη σοφτ
3-4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
► 1 φακελάκι μυρωδικών άνηθος και κρεμμύδι (το λάθος!)
1 αυγό
1 φαρινάπ ή και λίγο περισσότερο




Πώς το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το φακελάκι μυρωδικών και το αυγό.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές, και προσθέτουμε την γραβιέρα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε (όχι πολύ) να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή που ίσα ίσα δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λιγάκι φαρινάπ περισσότερο.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσωπό χρώμα.
  5. Καλή Επιτυχία!



Λίγα μυστικά ακόμα:

Θα δοκιμάσω και με άλλα μείγματα μυρωδικών! Ποτέ δεν ξέρεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate