Social Icons

Facebook



Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αλμυρό κέικ με τυριά, ζαμπόν και λουκάνικο

Περιγραφή

Αλμυρό κέικ τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή για μπουφέ!
















 



Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για δύο δόσεις: 

► 1 κούπα καλαμποκέλαιο
1½ κούπας γιαούρτι (εγώ βάζω στραγγιστό)
► 2 κούπες τριμμένο ρεγγάτο
► 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
► 1 κούπα ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
► 1 κούπα λουκάνικο φρανκφούρτης
► 4 κούπες αλεύρι
► 2 μπείκιν
► 6 αυγά χωρισμένα
► πράσινη και κόκκινη πιπεριά (προαιραιτικά)




Πώς το κάνουμε:
  1. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τους κρόκους εκτός από τα ασπράδια και τις πιπεριές.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα κάπως σφιχτή.
  3. Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα της λεκανίτσας.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος που θα το ψήσουμε και πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές αν βάλουμε.
  5. Ψήνουμε στους 160°C για 35' περίπου.


Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας Αλεξιάδου μόνο που έχω κάνει κάποιες αλλαγές.Επίσης εμένα αυτή η δόση μου βγάζει μία φόρμα του κέικ στρογγυλή και μία μακρόστενη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate