Περιγραφή
Αλμυρό κέικ τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή για μπουφέ!
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για δύο δόσεις:
► 1 κούπα καλαμποκέλαιο
► 1½ κούπας γιαούρτι (εγώ βάζω στραγγιστό)
► 2 κούπες τριμμένο ρεγγάτο
► 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
► 1 κούπα ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
► 1 κούπα λουκάνικο φρανκφούρτης
► 4 κούπες αλεύρι
► 2 μπείκιν
► 6 αυγά χωρισμένα
► πράσινη και κόκκινη πιπεριά (προαιραιτικά)
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας Αλεξιάδου μόνο που έχω κάνει κάποιες αλλαγές.Επίσης εμένα αυτή η δόση μου βγάζει μία φόρμα του κέικ στρογγυλή και μία μακρόστενη.
Αλμυρό κέικ τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή για μπουφέ!
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για δύο δόσεις:
► 1 κούπα καλαμποκέλαιο
► 1½ κούπας γιαούρτι (εγώ βάζω στραγγιστό)
► 2 κούπες τριμμένο ρεγγάτο
► 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
► 1 κούπα ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
► 1 κούπα λουκάνικο φρανκφούρτης
► 4 κούπες αλεύρι
► 2 μπείκιν
► 6 αυγά χωρισμένα
► πράσινη και κόκκινη πιπεριά (προαιραιτικά)
Πώς το κάνουμε:
- Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τους κρόκους εκτός από τα ασπράδια και τις πιπεριές.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα κάπως σφιχτή.
- Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα της λεκανίτσας.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος που θα το ψήσουμε και πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές αν βάλουμε.
- Ψήνουμε στους 160°C για 35' περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας Αλεξιάδου μόνο που έχω κάνει κάποιες αλλαγές.Επίσης εμένα αυτή η δόση μου βγάζει μία φόρμα του κέικ στρογγυλή και μία μακρόστενη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου