Social Icons

Facebook



Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αλμυρό κέικ με κασέρι

Περιγραφή

Αφράτο και πολύ νόστιμο...κάτι σαν τυρόψωμο.
















 


Τι χρειάζομαστε:

► 2 φλ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
► 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
► 3 αυγά
2 κ.σ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
► 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
► 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ





Πώς το κάνουμε:
  1. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά και τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για 3'-4'. Προσθέτουμε το αλεύρι, το δυόσμο, το κασέρι, και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι ν'αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  2. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 35'.




Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να πλάσετε το ζυμάρι σε μικρά πιτάκια... θα τα ψήσετε όμως λιγότερο από 35'.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate