Social Icons

Facebook



Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αλμυρό κέικ με κίτρινο τυρί, ζαμπόν και ελιές

Περιγραφή

Ένα πανεύκολο και νόστιμο αλμυρό κέικ που μπορείτε να το σερβίρετε ως πρώτο ή κύριο πιάτο.

 















 


Τι χρειαζόμαστε:

► 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► 100 ml γάλα φρέσκο
► 100 ml ελαιόλαδο
► 1 φακελάκι μαγιά
► 3 αυγά
► 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. gouda)
► 150 γρ. ζαμπόν
► 100 γρ. ελιές της αρεσκείας σας χωρίς κουκούτσι
► αλάτι, πιπέρι




Πώς το κάνουμε:
  1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μεσαίου μεγέθους ή φόρμα για κέικ).
  2. Κόβουμε το ζαμπόν και τις ελιές (από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι) σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το ζαμπόν, τις ελιές και τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά λίγο λίγο και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε στο μείγμα μια πρέζα ζάχαρη.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 180°C βαθμούς. Το κέικ είναι έτοιμο εάν, όταν βυθίσουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, αυτή βγαίνει καθαρή.


Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κομματάκια από ζαμπόν και από τις ελιές τα αλευρώνουμε πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, για να μην ''κάτσουν'' στον πάτο του ταψιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate