Περιγραφή
Αλμυρά κεκάκια γεμιστά με ό,τι θέλετε.
Τι χρειαζόμαστε:
► 2 ποτήρια χλιαρό νερό
► 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
► 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
► 1 ξερή μαγιά
► 1 κουταλάκι ζάχαρη
► 2 κουταλάκια αλάτι
► αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Είναι πολύ νόστιμα με ζαμπόν και κεφαλογραβιέρα, με μανιτάρια και ντομάτα-ρίγανη. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό για να μην κάψουμε τη μαγιά.
Αλμυρά κεκάκια γεμιστά με ό,τι θέλετε.
Τι χρειαζόμαστε:
► 2 ποτήρια χλιαρό νερό
► 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
► 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
► 1 ξερή μαγιά
► 1 κουταλάκι ζάχαρη
► 2 κουταλάκια αλάτι
► αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Πώς το κάνουμε:
- Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
- Στη συνέχεια, κόβω σε μικρά κομμάτια τη ζύμη, την ανοίγω και βάζω μέσα ό,τι τραβάει η όρεξη μου.
- Κλείνω καλά και ψήνω στους 180°C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Είναι πολύ νόστιμα με ζαμπόν και κεφαλογραβιέρα, με μανιτάρια και ντομάτα-ρίγανη. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό για να μην κάψουμε τη μαγιά.