Social Icons

Facebook



Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αλμυρά κεκάκια 2

Περιγραφή

Αφράτα κεκάκια με ρεγκάτο και μαγιονέζα.














 

  
Τι χρειαζόμαστε:

► 6 αυγά
► 12 κ.σ. μαγιονέζα
► 2 φλ. του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
► 250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο




Πώς το κάνουμε:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε 24 φορμάκια για μάφιν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και μόλις προθερμανθεί, κατεβάζουμε στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.


Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορούμε να βάλουμε και κομματάκια από αλλαντικά ή λαχανικά (π.χ. λουκάνικο, ζαμπόν, πιπεριές κλπ). Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μικρό μέρος της μαγιονέζας με σταγγιστό γιαούρτι,για να γίνουν πιο ελαφριά, προσοχή όμως, αποκτούν μια πιο κρεμώδη υφή.

Αν βάλουμε αέρα, θα παραμορφωθεί το σχήμα τους στο ψήσιμο, οπότε προτιμάμε αντιστάσεις.  
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate