Περιγραφή
Αλμυρά κεκάκια με τυριά, λιαστές ντομάτες και σπανάκι
Τι χρειαζόμαστε:
► 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
► 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
► 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
► 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκίας μας, τριμμένη
► 150 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
► 100 ml ελαιόλαδο
► 100 ml φρέσκο γάλα
► 200 γρ. λιαστές ντομάτες διατηρημένες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
► 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
► 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Αλμυρά κεκάκια με τυριά, λιαστές ντομάτες και σπανάκι
Τι χρειαζόμαστε:
► 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
► 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
► 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
► 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκίας μας, τριμμένη
► 150 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
► 100 ml ελαιόλαδο
► 100 ml φρέσκο γάλα
► 200 γρ. λιαστές ντομάτες διατηρημένες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
► 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
► 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι.
- Ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να προκύψει μια ομογενής ζύμη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκικαι τον άνηθο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για ατομικά κέικ ή μάφιν ή 12 ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Φουρνίζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν τα μικρά κέικ.