Social Icons

Facebook



Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αλμυρά μάφινς με χαλούμι, δυόσμο και γιαούρτι

Περιγραφή

Αυτά τα μάφινς με τυρί είναι υπόγλυκα χάρη στο γιαούρτι, έχουν αρωματικό δυόσμο που συμπληρώνει ιδανικά το χαλούμι και ηλιόσπορους που προσθέτουν επιπλέον τραγανιστή υφή σε κάθε μπουκιά.

















Τι χρειαζόμαστε:

► 65 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια)
► 1 κοφτή κ. γλ. ζάχαρη
► 2 μεγάλα αυγά
► 3/4 φλ. κοινό αλεύρι (κοσκινισμένο)
► 1 κ. γλ. baking powder
► 250 γρ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
► 250 γρ. τριμμένο χαλούμι (σκληρό)
► 2 πρέζες αλάτι
► λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
► 2 κ. γλ. αποξηραμένο δύοσμο
► 12 κ. γλ. κολοκυθόσπορος (1 κ. γλ. για κάθε μάφιν)
► 12 χάρτινες θήκες (για cupcakes/muffins)
► 1 ταψάκι με 12 θήκες (για cupcakes/muffins)



Πώς το κάνουμε:
  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Κατόπιν προσθέτω ένα-ένα τα αυγά να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Στην συνέχεια προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το γιαούρτι, το χαλούμι και τον δυόσμο.
  4. Μοιράζω το μείγμα σε 12 ίσα μέρη στις θήκες και πασπαλίζω το κάθε μάφιν με 1 κ. γλ. ηλιόσπορο.
  5. Φουρνίζω το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50' ή μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχει σταθεροποιηθεί και ψηθεί η ζύμη.
  6. Τα προσφέρω αφού περάσουν 20' κι έχουν γίνει χλιαρά.


Λίγα μυστικά ακόμα:

Σημειώνω ότι αυτά τα muffins απαιτούν επιμέλεια στο ψήσιμο καθώς η ζύμη τους γίνεται αρκετά νωπή λόγω του άφθονου γιαουρτιού. 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate