Περιγραφή
Αλμυρό κέικ με πιπεριές, τυρί και ζαμπόν πολύ εύκολο και νόστιμο.
Τι χρειαζόμαστε:
►240 γρ. φαριναπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
► 3 αυγά
► 350 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
► 3/4 φλ. σπορέλαιο
► 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
► 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
► πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ. Το ζαμπόν αν θέλουμε το βάζουμε, ή μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή.
Αλμυρό κέικ με πιπεριές, τυρί και ζαμπόν πολύ εύκολο και νόστιμο.
Τι χρειαζόμαστε:
►240 γρ. φαριναπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
► 3 αυγά
► 350 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
► 3/4 φλ. σπορέλαιο
► 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
► 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
► πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ' αυγά, με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° βαθμούς για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε!
- Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ. Το ζαμπόν αν θέλουμε το βάζουμε, ή μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή.