Social Icons

Facebook



Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Pepper cake

Περιγραφή

Αλμυρό κέικ με πιπεριές, τυρί και ζαμπόν πολύ εύκολο και νόστιμο.



















 

Τι χρειαζόμαστε:
  
240 γρ. φαριναπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
► 3 αυγά
► 350 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
3/4 φλ. σπορέλαιο
► 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
► 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
► 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
► πιπέρι




Πώς το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ' αυγά, με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° βαθμούς για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε!
  5. Καλή επιτυχία!




Λίγα μυστικά ακόμα:

Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ. Το ζαμπόν αν θέλουμε το βάζουμε, ή μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate