Περιγραφή
Αλμυρά muffins που η γεύση και η μυρωδιά θυμίζουν Ελλάδα!
Τι χρειαζόμαστε:
► 250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
► 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο
► 100 γρ. ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι και τεμαχισμένες
► 150 γρ. ελαιόλαδο
► Λίγο γάλα (αν χρειαστεί)
► 300 γρ. γιαούρτι 2%
► 4 αυγά ολόκληρα
► 4 κ.γ. μπέικιν
► 2 κ.γ. σόδα
► 1-2 κ.γ. αλάτι
► 2 κ.γ. ρίγανη
► λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας ή χαρτάκια για muffins
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ντομάτα κομμένη σε κύβους, αφού πρώτα της βγάλουμε τα σπόρια, κι επίσης κρεμμύδι, το οποίο πριν το έχουμε σοτάρει στο τηγάνι.
Αλμυρά muffins που η γεύση και η μυρωδιά θυμίζουν Ελλάδα!
Τι χρειαζόμαστε:
► 250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
► 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο
► 100 γρ. ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι και τεμαχισμένες
► 150 γρ. ελαιόλαδο
► Λίγο γάλα (αν χρειαστεί)
► 300 γρ. γιαούρτι 2%
► 4 αυγά ολόκληρα
► 4 κ.γ. μπέικιν
► 2 κ.γ. σόδα
► 1-2 κ.γ. αλάτι
► 2 κ.γ. ρίγανη
► λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας ή χαρτάκια για muffins
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° βαθμούς πάνω κάτω και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην δεύτερη θέση από κάτω.
- Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ρίγανη, το αλάτι, και σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε τόσο ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ρίξτε λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα ή το ανθότυρο σε κυβάκια, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αλείβουμε τις φόρμες για muffins με βούτυρο ή τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα περίπου στα 2/3 και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε για 30', αν τα muffins είναι μεγάλα, και 20' αν κάνουμε μικρά.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ντομάτα κομμένη σε κύβους, αφού πρώτα της βγάλουμε τα σπόρια, κι επίσης κρεμμύδι, το οποίο πριν το έχουμε σοτάρει στο τηγάνι.