Περιγραφή:
Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι χωρίς λάδι, ελαφρύ, νόστιμο και φυσικά πολύ εύκολο.
Τι χρειαζόμαστε:
► 4 μπούτια κοτόπουλου
► ½ ρύζι μπασμάτι
► Αλάτι
► Πιπέρι
► Πιπεριά μπαχάρι
► Ρίγανη
► Σκόρδο (Προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι χωρίς λάδι, ελαφρύ, νόστιμο και φυσικά πολύ εύκολο.
Τι χρειαζόμαστε:
► 4 μπούτια κοτόπουλου
► ½ ρύζι μπασμάτι
► Αλάτι
► Πιπέρι
► Πιπεριά μπαχάρι
► Ρίγανη
► Σκόρδο (Προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Έχουμε πλύνει το κοτόπουλο και το έχουμε στραγγήξει καλά.
- Το μαρινάνουμε με αλάτι, πιπέρι, πιπεριά μπαχάρι, ρίγανη, σκόρδο (προαιρετικά).
- Θερμαίνουμε το φούρνο στους 25ο°.
- Σ' ένα ταψί ή πιρέξ ρίχνουμε 1 δάχτυλο νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του.
- Βάζουμε τα μπούτια μέσα και τα ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές.
- Προσέχουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό στην επιφάνεια του σκεύους μην και στεγνώσουν τα μπούτια.
- Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι με την 2πλάσια με 2μιση-πλάσια ποσότητα νερού για σπυρωτό αποτέλεσμα.
- Όταν το ρύζι δούμε ότι ήπιε όλο το νερό είναι έτοιμο και το φαγητό. Απλά και όμορφα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Καλό είναι τα μπούτια στην αρχή να τα ροδίσουμε από την ανάποδη κι έπειτα από την κανονική μεριά για καλύτερα αποτελέσματα αισθητικής.
Λίγο πριν ρουφήξει όλο το νερό το ρύζι μπορούμε να βάλουμε με προσοχή αλάτι στα μέρη που υπάρχει το ρύζι.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά του γλυκού βιτάμ και να το σκορπίσουμε πάλι στις περιοχές του ρυζιού αφού δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου λάδι.
Για πιο υγιείνο αντί για βιτάμ βάλτε ελαιόλαδο λίγο με τον ίδιο τρόπο που προανέφερα.