Περιγραφή
Ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο αρώματα και χρώματα!!!Θα μοσχομυρίσει το σπίτι, και θα σας ζητούν και δεύτερο πιάτο...
Τι χρειαζόμαστε:
► 4 ντομάτες
► 4 πιπεριές
► 2 κολοκυθάκια
► 2 μελιτζάνες
► ¾ κιμά μοσχαρίσιο
► 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
► 2 μικρά καρότα
► 1 μεγάλο κρεμμύδι
► 2 κ.γ. δύοσμο ξηρό ή φρέσκο
► 1 κ.γ. ρίγανη
► 2 με 2½ χούφτες ρύζι μπασμάτι αρωματικό
► αλάτι
► μιξ πιπεριών
► ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
► ελαιόλαδο
► φρέσκια ντομάτα τριμμένη
► 1 κ.γ. ζάχαρη
► 4 κ.γ. κρασί γλυκό
► κεφαλοτύρι τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Στις ντομάτες όταν τις καθαρίσετε και βγάλετε την ψύχα ρίξτε λίγη ζάχαρη για να μην ξυνίζουν.
Μην σας τρομάζει το μπασμάτι, ούτε τα πολλά λαχανικά...Μην φοβηθείτε το ελαιόλαδο...Σίγουρα το φαγητό θα σας ανταμείψει...
Ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο αρώματα και χρώματα!!!Θα μοσχομυρίσει το σπίτι, και θα σας ζητούν και δεύτερο πιάτο...
Τι χρειαζόμαστε:
► 4 ντομάτες
► 4 πιπεριές
► 2 κολοκυθάκια
► 2 μελιτζάνες
► ¾ κιμά μοσχαρίσιο
► 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
► 2 μικρά καρότα
► 1 μεγάλο κρεμμύδι
► 2 κ.γ. δύοσμο ξηρό ή φρέσκο
► 1 κ.γ. ρίγανη
► 2 με 2½ χούφτες ρύζι μπασμάτι αρωματικό
► αλάτι
► μιξ πιπεριών
► ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
► ελαιόλαδο
► φρέσκια ντομάτα τριμμένη
► 1 κ.γ. ζάχαρη
► 4 κ.γ. κρασί γλυκό
► κεφαλοτύρι τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
- Αρχικά ανοίγετε τα λαχανικά τα ετοιμάζετε και βγάζετε την ψύχα τους. Την ψύχα από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες τις κρατάμε για την συνέχεια.
- Κόβετε το κρεμμύδι και μαζί με το ελαιόλαδο το σωτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέτετε τον κιμά και τον αφήνετε να καβουρδιστεί καλά μέχρι να ασπρίσει και να πιεί τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για ένα λεπτό ακόμα.
- Έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένη την ψύχα από τα λαχανικά μας που κρατήσαμε πιο πάνω, δηλαδή τριμμένη ντομάτα, κολοκυθάκι και μελιτζάνα.
- Τρίβουμε μέσα στον κιμά και τα καρότα. Προσθέτουμε τον δυόσμο, την ρίγανη, το αλάτι, την πάπρικα και το μιξ πιπεριών, καθώς και τη ζάχαρη. Εάν θέλουμε βάζουμε έξτρα ντομάτα τριμμένη.
- Τα σωτάρω όλα για λίγο και στη συνέχεια προσθέτω και το ρύζι μπασμάτι.
- Αφήνω την γέμιση για περίπου 20 λεπτά να βράσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και κατεβάζω από το μάτι.
- Μόλις κατεβάσω από το μάτι ρίχνω μπόλικο ελαιόλαδο και μια γερή χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύω καλά.
- Γεμίζω τα λαχανικά μου καλά, τα περιχύνω με ελαιόλαδο, τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο νεράκι και ψήνω στον αέρα στους 170° για περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Καλή σας όρεξη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Στις ντομάτες όταν τις καθαρίσετε και βγάλετε την ψύχα ρίξτε λίγη ζάχαρη για να μην ξυνίζουν.
Μην σας τρομάζει το μπασμάτι, ούτε τα πολλά λαχανικά...Μην φοβηθείτε το ελαιόλαδο...Σίγουρα το φαγητό θα σας ανταμείψει...