Social Icons

Facebook



Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Γαρίδες ριζότο με σαμπάνια

Περιγραφή

 Πρωτότυπο και πεντανόστιμο. 
















Τι χρειάζομαστε:

1 κούπα τσαγιού ρύζι μπασμάτι
450 γρ. γαρίδες (ή όσο εσείς προτιμάτε)
► 1 κρεμμύδι μέτριο
► 2-3 σκελίδες σκόρδο
► ζωμό λαχανικών ή κότας
► 250 γρ. σαμπάνια
► 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
► αλάτι
► πιπέρι
► κάρυ
► μπούκοβο



Πώς το κάνουμε:
  1. Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο νερό, αποσύρουμε και τοποθετούμε τους στήμονες μέσα, ώστε να βγάλουν το χρώμα τους.
  2. Ξεπλένουμε το ρύζι και μετράμε (1 κούπα ρύζι, 2 νερό).
  3. Μετράμε το μείγμα από τους στήμονες και μετά προσθέτουμε την σαμπάνια, ώστε να συμπληρωθεί το ένα ποτήρι, το υπόλοιπο νερό.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
  5. Μετά βάζουμε το ρύζικαι το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.
  6. Ρίχνουμε τα υγρά που έχουμε και το ζωμό. Αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μπούκοβο.
  7. Βράζουμε το ρύζι όσο μας αρέσει στην υφή.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate