Περιγραφή
Πρωτότυπο και πεντανόστιμο.
Τι χρειάζομαστε:
► 1 κούπα τσαγιού ρύζι μπασμάτι
► 450 γρ. γαρίδες (ή όσο εσείς προτιμάτε)
► 1 κρεμμύδι μέτριο
► 2-3 σκελίδες σκόρδο
► ζωμό λαχανικών ή κότας
► 250 γρ. σαμπάνια
► 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
► αλάτι
► πιπέρι
► κάρυ
► μπούκοβο
Πώς το κάνουμε:
Πρωτότυπο και πεντανόστιμο.
Τι χρειάζομαστε:
► 1 κούπα τσαγιού ρύζι μπασμάτι
► 450 γρ. γαρίδες (ή όσο εσείς προτιμάτε)
► 1 κρεμμύδι μέτριο
► 2-3 σκελίδες σκόρδο
► ζωμό λαχανικών ή κότας
► 250 γρ. σαμπάνια
► 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
► αλάτι
► πιπέρι
► κάρυ
► μπούκοβο
Πώς το κάνουμε:
- Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο νερό, αποσύρουμε και τοποθετούμε τους στήμονες μέσα, ώστε να βγάλουν το χρώμα τους.
- Ξεπλένουμε το ρύζι και μετράμε (1 κούπα ρύζι, 2 νερό).
- Μετράμε το μείγμα από τους στήμονες και μετά προσθέτουμε την σαμπάνια, ώστε να συμπληρωθεί το ένα ποτήρι, το υπόλοιπο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
- Μετά βάζουμε το ρύζικαι το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε τα υγρά που έχουμε και το ζωμό. Αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μπούκοβο.
- Βράζουμε το ρύζι όσο μας αρέσει στην υφή.