Social Icons

Facebook



Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μυδοπίλαφο 2

Περιγραφή:

Μύδια αχνιστά με το κέλυφος μαζί με ωραίο πιλάφι. 



















Τι χρειαζόμαστε:

► 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (κατά προτίμηση)

► 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι

► αλάτι

► πιπέρι


Πώς το κάνουμε:
  1.  Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια.
  2.  Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι ν' ανοίξουν τα καβούκια.
  3.  Όσα δεν ανοιξουν πέταμα
  4.  Βγάζουμε τα μύδια χωρίς να πετάξουμε το νερό που βγαλαν
  5.  Σουρώνουμε το νερό να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες π.χ. άμμο
  6.  Ξαναβάζουμε το νερό από τα μύδια στη κατσαρόλα.
  7.  Προσθέτουμε την ποσότητα ρυζιού με την 3πλάσια ποσότητα νερού.
  8.  Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό.
  9.  Στα τελευταία 3 λεπτά βάζουμε τα μύδια, κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε με προσοχή όλο το μίγμα μας και έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορούμε λίγο πριν το τέλος πουπροσθέτουμε τα μύδια να βάλουμε στο ρύζι 3-4 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας να πάρει το ρύζι ίσα ίσα ένα χρώμα εκρού μέχρι ροζ ανοιχτό. 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate