Περιγραφή:
Μύδια αχνιστά με το κέλυφος μαζί με ωραίο πιλάφι.
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (κατά προτίμηση)
► 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
► αλάτι
► πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε λίγο πριν το τέλος πουπροσθέτουμε τα μύδια να βάλουμε στο ρύζι 3-4 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας να πάρει το ρύζι ίσα ίσα ένα χρώμα εκρού μέχρι ροζ ανοιχτό.
Μύδια αχνιστά με το κέλυφος μαζί με ωραίο πιλάφι.
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (κατά προτίμηση)
► 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
► αλάτι
► πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι ν' ανοίξουν τα καβούκια.
- Όσα δεν ανοιξουν πέταμα
- Βγάζουμε τα μύδια χωρίς να πετάξουμε το νερό που βγαλαν
- Σουρώνουμε το νερό να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες π.χ. άμμο
- Ξαναβάζουμε το νερό από τα μύδια στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την ποσότητα ρυζιού με την 3πλάσια ποσότητα νερού.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό.
- Στα τελευταία 3 λεπτά βάζουμε τα μύδια, κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε με προσοχή όλο το μίγμα μας και έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε λίγο πριν το τέλος πουπροσθέτουμε τα μύδια να βάλουμε στο ρύζι 3-4 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας να πάρει το ρύζι ίσα ίσα ένα χρώμα εκρού μέχρι ροζ ανοιχτό.