Social Icons

Facebook



Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Red velvet cupcakes

Περιγραφή:

Είναι κόκκινα, είναι νόστιμα, είναι όμορφα και μπορούν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!













Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
  • 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Για το buttery cream-cheese frosting:
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 125 γραμμάρια τυρί φιλαδέλφειας
  • 125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
  4. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
  5. Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
  7. Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
  8. Αλείφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
  9. Τα διακοσμούμε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κ.τ.λ.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Θα σας πρότεινα όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κουτάλια δοσομετρητές!!

Εάν δεν βρίσκετε ξινόγαλο (buttermilk) μπορείτε να το φτιάξετε μόνη/ος σας αν διαλύσετε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή ξύδι) σε 250 ml γάλα φρέσκο.

Τα cupcakes μπορείτε να τα καλύψετε και με βουτυρόκρεμα αν σας αρέσει περισσότερο!

Διατηρούνται στο ψυγείο μετά τη 2η μέρα κλεισμένα σε τάπερ αλλά και στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate