Περιγραφή:
Μια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά σε σχήμα δεντράκι!
Τι χρειαζόμαστε:
- 10 φύλλα ζελατίνης
- 500 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 6 κουταλιές της σούπας corn flour και 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (μαζί σε ένα μπολ)
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ανάλατο
- χρωματιστή τρούφα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ μαζί με 125 ml κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στους 120°C (αν δεν έχουμε θερμόμετρο, αφήνουμε για 10 λεπτά).
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα τα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας καλά (προσοχή γιατί θα αφρίσει!) και μετά τη βανίλια.
- Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το σιρόπι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πιο χαμηλή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί (20χ20 εκατοστά περίπου) και το πασπαλίζουμε με λίγο από το corn flour και τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον 5 ώρες πριν δοκιμάσουμε να το ξεφορμάρουμε και σε καμία περίπτωση δεν το βάζουμε στο ψυγείο!
- Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με corn flour και ζάχαρη άχνη ένα κομμάτι λαδόκολλα, και αφού περάσουμε με μαχαίρι το γύρο του ταψιού για να ξεκολλήσει το μείγμα, αναποδογυρίζουμε προσεχτικά.
- Πασπαλίζουμε το επάνω μέρος με corn flour και ζάχαρη άχνη και χρησιμοποιώντας κουπ πατ σε σχήμα δεντράκι κόβουμε τα marshmallows.
- Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour φροντίζοντας ώστε να τα καλύψουμε καλά για να μην κολλάνε.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία και βουτάμε ένα-ένα τα marshmallows.Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ασημόχαρτο.
- Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.