Περιγραφή:
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο δυόσμο τον οποίο πρώτα θα ψιλοκόψουμε.
- 320 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 1 1/4 ποτηριού ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια κομμένες σε ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές του γλυκού ξερό δυόσμο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 235 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε καλά με τα χέρια.
- Βάζουμε χάρτινες φορμίτσες σε ταψί για 12 muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.