Περιγραφή:
Ένα σνακ για πρωινό.Υγιεινή συνταγή,πολύ εύκολη και πεντανόστιμη.Αξίζει να την δοκιμάσετε.
- 1 κούπα γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένη στα δάκτυλα
- 1 κούπα καλαμποκάλευρο
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 της κούπας ζάχαρη (40 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- λίγο λάδι για να λαδώσω τις θήκες
- λίγο σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην μεσαία θέση του φούρνου.Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μέσα στο γάλα, το ξύδι.Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
- Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αλεύρια μας.
- Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.
- Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώνουμε τις θήκες από το σκεύος για τα μαφινάκια. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε θήκη του muffin.
- Προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας.
- Συμπληρώνουμε με ακόμα ένα κουταλάκι από το μείγμα από πάνω για να σκεπάσουμε την φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμάρουμε.