Social Icons

Facebook



Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Muffins καλαμποκιού με τυρί φέτα

Περιγραφή:

Ένα σνακ για πρωινό.Υγιεινή συνταγή,πολύ εύκολη και πεντανόστιμη.Αξίζει να την δοκιμάσετε.













Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένη στα δάκτυλα
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη (40 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • λίγο λάδι για να λαδώσω τις θήκες
  • λίγο σουσάμι


Πώς το κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην μεσαία θέση του φούρνου.Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε μέσα στο γάλα, το ξύδι.Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
  3. Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αλεύρια μας.
  4. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.
  5. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώνουμε τις θήκες από το σκεύος για τα μαφινάκια. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε θήκη του muffin.
  6. Προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας.
  7. Συμπληρώνουμε με ακόμα ένα κουταλάκι από το μείγμα από πάνω για να σκεπάσουμε την φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.


Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμάρουμε.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate