Social Icons

Facebook



Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Muffins με ζαμπόν και τυρί

Περιγραφή:

Νόστιμο σνακ αλλά και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά!














Τι χρειαζόμαστε:
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (σκόνη)
  • 120 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
  • 1 αυγό
  • 230ml γάλα
  • 55 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
  • ¼ φλυτζάνι τυρί edam ή gouda (τριμμένο)


Πώς το κάνουμε:
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη μουστάρδα και το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2 λεπτά.
  3. Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins (εναλλακτικά βάζουμε χάρτινες θηκούλες) και μοιράζουμε την ζύμη μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 12 muffins ή για 30 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 6 muffins.


Λίγα μυστικά ακόμα:
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate