Περιγραφή:
Νόστιμο σνακ αλλά και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά!
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (σκόνη)
- 120 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
- 1 αυγό
- 230ml γάλα
- 55 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
- ¼ φλυτζάνι τυρί edam ή gouda (τριμμένο)
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη μουστάρδα και το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2 λεπτά.
- Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins (εναλλακτικά βάζουμε χάρτινες θηκούλες) και μοιράζουμε την ζύμη μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 12 muffins ή για 30 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 6 muffins.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.