Social Icons

Facebook



Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι

Περιγραφή:

Ιδού ένας τρόπος για να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους!!!















Τι χρειαζόμαστε:
  • 1½ δόση ζύμη από μπισκότα Lebkuchen (Λεμπκούχεν)
  • Πατρόν από λαδόκολλα
  • Άχνη ζάχαρη περίπου 1 σακουλάκι
  • ½ πλάκα σοκολάτα κουβερτούρας
  • ½ πλάκα λευκή σοκολάτα
  • Καραμελίτσες και ζαχαρωτά για την διακόσμηση
  • Extra λαδόκολλα


Πώς το κάνουμε:
  1. Από την ζύμη για Lebkuchen ετοιμάζουμε τις πλάκες ως εξής: Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τόσο ώστε να έχουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 1 δάχτυλο.Παίρνουμε τα πατρόν, τα ακουμπάμε πάνω στην ζύμη και κόβουμε στο σχήμα του πατρόν.Κάνουμε το ίδιο για όλες τις πλευρές (4 πλευρές, 2 για σκεπή, 1 για βάση και 1 για καπνοδόχο).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C χρησιμοποιόντας λαδόκολλα για 15 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  2. Αφού έχουν κρυώσει τσεκάρουμε αν όλες οι πλευρές ταιριάζουν μεταξύ τους.Αν κάποια είναι πιο μεγάλη την κόβουμε με το μαχαίρι.Στο μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα με την μέθοδο μπεν μαρί.
  3. Κόβουμε με το μαχαίρι τα παράθυρα και την πόρτα και στα σημεία που κόψαμε βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα ώστε να δώσει την εμφάνιση του ξύλου.Το αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.
  4. Λιώνουμε σε ένα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ τηγάνι την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
  5. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λιωμένη ζάχαρη στις άκρες από τις πλευρές που θέλουμε να κολλήσουμε (σαν να βάζαμε κόλλα) ή τις βουτάμε στην άχνη. Ενώνουμε αμέσως τα μέρη. Αυτό καλό είναι να το κάνετε σε κάποιο δίσκο ή ταψί στο οποίο έχετε βάλει λαδόκολλα από κάτω και να χρησιμοποιήσετε ποτήρια για στηρίγματα.Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εύκολα να το μετακινήσουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να στεγνώσει πιο γρήγορα η ζάχαρη (κόλλα).
  6. Αφού το κάνουμε αυτό με όλα τα πλαινά (τοίχους) και έχει πετρώσει η κόλλα μας,κάνουμε το ίδιο και με τις 2 πλάκες που έχουμε για σκεπή και το ξαναφήνουμε να κρυώσει.
  7. Με την λιωμένη ζάχαρη κολλάμε και τα ζαχαρωτά που θα χρησιμοποιήσουμε για διακοσμητικά.
  8. Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με την μέθοδο μπέν μαρί και την ρίχνουμε όπου θέλουμε να δείχνει χιονισμένο.Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη ή νάυλον φαγητού.



Το σχόλιο του/της διαιτολόγου:
Τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μία υγιεινής διατροφής, αρκεί να τα καταναλώνετε με μέτρο.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate