Περιγραφή:
Διαφορετικό από το συνηθισμένο Christmas cake!!!!Δοκιμάστε το!!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
- 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
- 2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)
- ½ ποτήρι σταφίδα ξανθή
- 6 κερασάκια γλασέ
- ¾ ποτηριού ζάχαρη μαύρη
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
- 3 κουταλάκια baking
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 ποτήρι κονιάκ
- 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
- κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα
Πώς το κάνουμε:
- Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
- Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλεύρι, το baking, την κανέλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
- Σε άλλο μπολ χτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά.Βάζω το κονιάκ.\
- Ενώνω τα μπολ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
- Βάζω το μείγμα σε στρογγυλό ταψί No.26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
- Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
- Αφού κρυώσει το βγάζω από το ταψί.
- Το βάζω σε πιατέλα και την επόμενη μέρα το ποτίζω με 2 φλυτζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)
Λίγα μυστικά ακόμα:
- Στο κέικ αυτό δεν βάζω γλάσο.Απλά το ντύνω με μια κορδέλα.
- Το φτιάχνω 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
- Οι ξηροί καρποί και τα γλυκά δεν κόβονται σε μικρά κομμάτια και έτσι όταν κόβεται το κέικ έχει φανταστική εμφάνιση!!!!