Social Icons

Facebook



Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Christmas cake τέλιο!

Περιγραφή:

Διαφορετικό από το συνηθισμένο Christmas cake!!!!Δοκιμάστε το!!!!
Τι χρειαζόμαστε:
  • 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
  • 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
  • 2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)
  • ½ ποτήρι σταφίδα ξανθή
  • 6 κερασάκια γλασέ
  • ¾ ποτηριού ζάχαρη μαύρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
  • 3 κουταλάκια baking
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
  • κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα



Πώς το κάνουμε:
  1. Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
  2. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλεύρι, το baking, την κανέλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά.Βάζω το κονιάκ.\
  4. Ενώνω τα μπολ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
  5. Βάζω το μείγμα σε στρογγυλό ταψί No.26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
  6. Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
  7. Αφού κρυώσει το βγάζω από το ταψί.
  8.  Το βάζω σε πιατέλα και την επόμενη μέρα το ποτίζω με 2 φλυτζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)

Λίγα μυστικά ακόμα:
  1. Στο κέικ αυτό δεν βάζω γλάσο.Απλά το ντύνω με μια κορδέλα.
  2. Το φτιάχνω 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
  3. Οι ξηροί καρποί και τα γλυκά δεν κόβονται σε μικρά κομμάτια και έτσι όταν κόβεται το κέικ έχει φανταστική εμφάνιση!!!!
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate