Περιγραφή
Κόβεται σε κομμάτια και μπορείτε να το φτιάξετε από τη προηγούμενη μέρα. Εγώ σας προτείνω μία συνταγή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε κάποια.
Τι χρειαζόμαστε:
► 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
► 250 γρ. βούτυρο
► 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
► 100 γρ. τυρί φέτα
► 5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
► 250 γρ. γιαούρτι
► 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
► ½ φλ. καρότα σε κυβάκια
► ½ φλ. αρακά
► 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
► 4 αυγά
► αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Πώς το κάνουμε:
Κόβεται σε κομμάτια και μπορείτε να το φτιάξετε από τη προηγούμενη μέρα. Εγώ σας προτείνω μία συνταγή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε κάποια.
Τι χρειαζόμαστε:
► 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
► 250 γρ. βούτυρο
► 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
► 100 γρ. τυρί φέτα
► 5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
► 250 γρ. γιαούρτι
► 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
► ½ φλ. καρότα σε κυβάκια
► ½ φλ. αρακά
► 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
► 4 αυγά
► αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Πώς το κάνουμε:
- Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει τα λαχανικά μας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, και μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, τα τυριά, τη γαλοπούλα, τα λαχανικά, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το αλμυρό μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά!