Social Icons

Facebook



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μπεσαμέλ

Περιγραφή

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι το να φτιάξεις μπεσαμέλ είναι δύσκολη και μπελαλίδικη δουλειά. Δεν είναι όμως έτσι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε έναν αβγοδάρτη με τον οποίο θα ανακατεύετε συνέχεια τη σάλτσα σας.













 

Τι χρειαζόμαστε:

► 2 κ.σ.  βούτυρο
► 2 κ.σ. αλεύρι
► 1 ¼ φλ. γάλα
► αλάτι
► φρέσκο πιπέρι
► μοσχοκάρυδο




Πώς το κάνουμε:
  1. Λίωνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες. Προσοχή να μην γίνει καφέ (γύρω στα 2 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, η σάλτσα μας θα σβολιάσει. Αν δεν αισθανόμαστε άνετα με αυτό, μπορούμε να βάλουμε το γάλα ζεστό, αλλά αν ανακατεύουμε καλά δεν είναι απαραίτητο.
  4. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα πήξει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλουμε), χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.


Λίγα μυστικά ακόμα:


Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με λαδόχαρτο ή ρίχνουμε λίγο γάλα από πάνω για να μη πιάσει κρούστα.
Για σφιχτή μπεσαμέλ βάζουμε 3 κ.σ. αλεύρι σε 1 φλ. γάλα (για σουφλέ).
Για παστίτσιο,μουσακά κλπ, προσθέτουμε στο τέλος και έναν κρόκο αβγού.



 Διατροφή χωρίς γλουτένη:

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη
ελέγξτε τα μπαχαρικά
βεβαιωθείτε για το βούτυρο 

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate