Social Icons

Facebook



Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Χρυσαφένια σνίτσελ με κίτρινο ρυζάκι

Περιγραφή

Τρυφερά κομμάτια γαλοπούλας με ρύζι.
















Τι χρειαζόμαστε:

► 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (ή κοτόπουλου)
αλάτι, πιπέρι
► κάρυ
► τριμμένη φρυγανιά
► 1 κ.σ. αλεύρι
► 2 αυγά


Για το ρύζι

► ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
► 1 κύβο (κότας)
► 1 πρέζα αλάτι
► πιπέρι
► 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
► 1 κ.γ (κοφτό) κάρυ



Πώς το κάνουμε:
  1. Σε 1 ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι με τα μυρωδικά, ώστε να κάνουμε 1 μείγμα αρκετό για να πανάρει όλα τα κομμάτια γαλοπούλας.
  2. Χτυπάμε 2 αυγά και αφού πανάρουμε τα σνίτσελ στην φρυγανιά, τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά.
  3. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
  4. Σε 1 κατσαρολάκι βάζουμε  2 φλυτζ. τσ. νερό γεμάτα.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 φλυτζ. τσ. ρύζι
  6. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να πιει το νερό του. Έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να ανεβάσετε λίγο ακόμη την γεύση στα σνίτσελ, μόλις τα τηγανίσετε βάλτε 1 φέτα γκούντα από επάνω και βάλτε τα στον φούρνο μέχρι να λιώσει.

Προσθέστε και μανιτάρια αλά κρέμ μαζί με το ρύζι. Η γεύση απογειώνεται!  
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate