Περιγραφή
Τρυφερά κομμάτια γαλοπούλας με ρύζι.
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (ή κοτόπουλου)
► αλάτι, πιπέρι
► κάρυ
► τριμμένη φρυγανιά
► 1 κ.σ. αλεύρι
► 2 αυγά
Για το ρύζι
► ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
► 1 κύβο (κότας)
► 1 πρέζα αλάτι
► πιπέρι
► 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
► 1 κ.γ (κοφτό) κάρυ
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να ανεβάσετε λίγο ακόμη την γεύση στα σνίτσελ, μόλις τα τηγανίσετε βάλτε 1 φέτα γκούντα από επάνω και βάλτε τα στον φούρνο μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε και μανιτάρια αλά κρέμ μαζί με το ρύζι. Η γεύση απογειώνεται!
Τρυφερά κομμάτια γαλοπούλας με ρύζι.
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (ή κοτόπουλου)
► αλάτι, πιπέρι
► κάρυ
► τριμμένη φρυγανιά
► 1 κ.σ. αλεύρι
► 2 αυγά
Για το ρύζι
► ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
► 1 κύβο (κότας)
► 1 πρέζα αλάτι
► πιπέρι
► 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
► 1 κ.γ (κοφτό) κάρυ
Πώς το κάνουμε:
- Σε 1 ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι με τα μυρωδικά, ώστε να κάνουμε 1 μείγμα αρκετό για να πανάρει όλα τα κομμάτια γαλοπούλας.
- Χτυπάμε 2 αυγά και αφού πανάρουμε τα σνίτσελ στην φρυγανιά, τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
- Σε 1 κατσαρολάκι βάζουμε 2 φλυτζ. τσ. νερό γεμάτα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 φλυτζ. τσ. ρύζι
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να πιει το νερό του. Έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να ανεβάσετε λίγο ακόμη την γεύση στα σνίτσελ, μόλις τα τηγανίσετε βάλτε 1 φέτα γκούντα από επάνω και βάλτε τα στον φούρνο μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε και μανιτάρια αλά κρέμ μαζί με το ρύζι. Η γεύση απογειώνεται!