Περιγραφή
Το πιο γνωστό γιαπωνέζικο σνακ.
Τι χρειαζόμαστε:
► 500γρ. ρύζι γλασέ
► 4 κ.σ. απαλό ξύδι
► 3 κ.σ. ζάχαρη
► 2 κ.γ. αλάτι
► 2 κ.σ. sake ή κηρό τσέρυ
Πώς το κάνουμε:
Το πιο γνωστό γιαπωνέζικο σνακ.
Τι χρειαζόμαστε:
► 500γρ. ρύζι γλασέ
► 4 κ.σ. απαλό ξύδι
► 3 κ.σ. ζάχαρη
► 2 κ.γ. αλάτι
► 2 κ.σ. sake ή κηρό τσέρυ
Πώς το κάνουμε:
- Βράζετε το ρύζι σε ½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένο για 15'.
- Μόλις βράσει το παίρνετε και το αφήνετε για 10' σκεπασμένο μέσα στην κατσαρόλα για να τραβήξει.
- Ανακατεύετε καλά τα υπόλοιπα υλικά, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ρύζι με την σάλτσα μπαχαρικών και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.