Social Icons

Facebook



Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ατζέμ πιλάφι πολίτικο

Περιγραφή

Μια νόστιμη, εύκολη συνταγή.
















Τι χρειαζόμαστε:

► 2 κούπες ρύζι γλασέ
► 1 κούπα κριθαράκι
► Λίγο λάδι
► 5 ½ κούπες νερό
► Αλάτι - Πιπέρι



Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
  2. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ'αφήνουμε ν'απορροφήσει όλο το νερό. Σ'αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.


Λίγα μυστικά ακόμα

Πάει με ψητά, με σάλτσες κόκκινες ή άσπρες. Επίσης είναι πολύ νόστιμο και σκέτο.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate