Social Icons

Facebook



Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αγκινάρες με ρύζι 2

Περιγραφή

Απλό, γρήγορο και νόστιμο φαγητό!
















Τι χρειαζόμαστε:

► 500γρ. αγκινάρες κομμένες στη μέση
► 300γρ. ρύζι νυχάκι
► 2 καρότα σε φέτες
► 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
► 1 κύβο ζωμό λαχανικών
► αλατοπίπερο
► 800ml νερό
► 4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Για το σερβίρισμα:
► 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα με χυμό λεμόνι όσο θέλετε
► 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)




Πώς το κάνουμε:
  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15' τις αγκινάρες, τις σουρώνουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, ρίχνουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο,προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.
  3. Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και αλατοπίπερο.
  4. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι, 20' περίπου.
  5. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμέζανα, ρίχνουμε αρκετό χυμό λεμόνι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate