Περιγραφή
Απλό, γρήγορο και νόστιμο φαγητό!
Τι χρειαζόμαστε:
► 500γρ. αγκινάρες κομμένες στη μέση
► 300γρ. ρύζι νυχάκι
► 2 καρότα σε φέτες
► 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
► 1 κύβο ζωμό λαχανικών
► αλατοπίπερο
► 800ml νερό
► 4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για το σερβίρισμα:
► 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα με χυμό λεμόνι όσο θέλετε
► 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15' τις αγκινάρες, τις σουρώνουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, ρίχνουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο,προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.
- Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι, 20' περίπου.
- Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμέζανα, ρίχνουμε αρκετό χυμό λεμόνι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.