Social Icons

Facebook



Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Gingerbread

Περιγραφή:

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα/στολίδια.





















Τι χρειαζόμαστε:
  • 6 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μελάσσα


Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αυγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  3. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα και το baking.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.


Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο-Μυρίζουν Υπέροχα!!!
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate