Περιγραφή:
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα/στολίδια.
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού μελάσσα
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αυγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα και το baking.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο-Μυρίζουν Υπέροχα!!!