Περιγραφή:
Τα αγαπημένα ξενόφερτα μπισκότα των Χριστουγέννων!Όλο άρωμα και γεύση!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα μπισκότα:
- 3 και ¼ φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαλακωμένο βούτυρο
- ¾ φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/3 -½ φλυτζάνι του τσαγιού μέλι όχι πολύ πηχτό
- 1 μεγάλο αυγό
Για το γλάσο:
- 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατώστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε μπολ χτυπήστε το βούτυρο με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέστε τα μυρωδικά, το μέλι και τα αυγά.
- Προσθέστε το αλεύρι σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα.Όταν τελειώσει χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Την επόμενη μέρα ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1cm και κόψτε τη με κουπ πατ (το σχήμα ανθρωπάκι θα ήταν ιδανικό αν και στην γεύση δεν παίζει κανένα ρόλο,όποτε κόβετε κατά βούληση!)
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα), τοποθετήστε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να σκουρύνουν γύρω και να είναι σκληρά όταν τα πιέζετε (περίπου 12 λεπτά)
- Όταν τα μπισκότα κρυώσουν ετοιμάστε το γλάσο χτυπώντας τη ζάχαρη με τα ασπράδια, να γίνουν πηχτή κρέμα.
- Βάλτε λίγο-λίγο το χρώμα στο γλάσσο μέχρι να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε και στολίστε κατά βούληση!