Social Icons

Facebook



Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κολοκυθάκια μπαστούνια με ρύζι

Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή για όσους λατρεύουν τα κολοκυθάκια αλλά δεν θέλουν να πετούν το εσωτερικό τους κάθε φορά που θέλουν να τα κάνουν γεμιστά με ρύζι.
















Τι χρειαζόμαστε:

3 κολοκυθάκια μέτρια
► 2 φλ. ρύζι τύπου αμερικής
► 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
► 1 κουταλιά μαργαρίνη
► άνιθο
► αλάτι
► πιπέρι
► λάδι



Πώς το κάνουμε:
  1. Στην κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα για να μαραθεί το κρεμμυδάκι.
  2. Προσθέτω το ρύζι με μπόλικο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνω να πάρει μια βράση.
  3. Όταν το ρύζι αρχίσει να μαλακώνει, ρίχνω τα κολοκυθάκια κομμένα στην μέση κάθετα κι έπειτα σε μπαστούνια (στα τέσσερα).
  4. Αφήνω άλλα 10 λεπτά ώσπου να βράσει το ρύζι (δεν το αφήνουμε να λασπώσει) και τα κολοκυθάκια να έχουν μαλακώσει αλλά να μην έχουν λιώσει.
  5. Στραγγίζω το νερό που περισσεύει, βάζω μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη και στο τέλος προσθέτω ψιλοκομμένο άνιθο.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate