Περιγραφή
Πιλάφι από καστανό ρύζι με μεσογειακό άρωμα, ιδανικό για υγιεινή διατροφή, διαβητικούς και δίαιτα!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανό ρύζι
► 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
► χοντροτριμμένο πιπέρι
► δενδρολίβανο
► κάρυ
► αλάτι
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες των αρωματικών είναι κατά βούληση, εγώ βάζω αρκετό κάρυ.
Η υφή του είναι κολλώδης σαν το ριζότο.
Πολύ ωραία σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και κάποιο τριμμένο κίτρινο γλυκό τυρί όπως η γραβιέρα!
Πιλάφι από καστανό ρύζι με μεσογειακό άρωμα, ιδανικό για υγιεινή διατροφή, διαβητικούς και δίαιτα!
Τι χρειαζόμαστε:
► 1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανό ρύζι
► 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
► χοντροτριμμένο πιπέρι
► δενδρολίβανο
► κάρυ
► αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Μουλιάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό για 1 ώρα ή και παραπάνω.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό με το αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
- Μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και τα αρωματικά μας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (με ανώτερο το 9) και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40-45 λεπτά, κοιτώντας το τακτικά και ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 10-15 λεπτά να τραβήξει το πιλάφι.
- Σερβίρουμε ζεστό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες των αρωματικών είναι κατά βούληση, εγώ βάζω αρκετό κάρυ.
Η υφή του είναι κολλώδης σαν το ριζότο.
Πολύ ωραία σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και κάποιο τριμμένο κίτρινο γλυκό τυρί όπως η γραβιέρα!