Social Icons

Facebook



Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καστανό ρύζι με αρωματικά - διαίτης

Περιγραφή

Πιλάφι από καστανό ρύζι με μεσογειακό άρωμα, ιδανικό για υγιεινή διατροφή, διαβητικούς και δίαιτα!

 













Τι χρειαζόμαστε:

► 1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανό ρύζι
► 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
► χοντροτριμμένο πιπέρι
► δενδρολίβανο
► κάρυ
► αλάτι



Πώς το κάνουμε:
  1. Μουλιάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό για 1 ώρα ή και παραπάνω.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό με το αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
  3. Μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και τα αρωματικά μας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (με ανώτερο το 9) και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40-45 λεπτά, κοιτώντας το τακτικά και ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. 
  5. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 10-15 λεπτά να τραβήξει το πιλάφι.
  6. Σερβίρουμε ζεστό!


Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες των αρωματικών είναι κατά βούληση, εγώ βάζω αρκετό κάρυ.

Η υφή του είναι κολλώδης σαν το ριζότο.

Πολύ ωραία σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και κάποιο τριμμένο κίτρινο γλυκό τυρί όπως η γραβιέρα! 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate